Rusta och matcha distans

Kan jag delta i rusta och matcha på distans? 

Rusta och Matcha distans

Delvis på distans

Många frågar oss om de kan utföra rusta och matcha på distans hos oss. Svaret på denna fråga är ja delvis.

Det finns möjlighet att utföra delar av programmet Rusta och Matcha på distans men det krävs även fysiska möten. Välj därför leverantör som finns i er närhet. Jobbklar har kontor på flera platser i Sverige.

IMG_7929-SV

Bygg din framtid med våra erfarna handledare och starka arbetsmarknadskontakter. 

Jobb eller utbildning? Vi hjälper dig att nå ditt mål.

Första mötet med din handledare

Välj leverantör nära dig

Det första mötet med din handledare behöver vara ett fysiskt möte. Under detta möte kommer du tillsammans med din handledare gå igenom dina tidigare insatser på arbetsmarknaden samt tidigare studier och utifrån det lägger ni tillsammans upp en plan för hur du ska komma ut på arbetsmarknaden igen.

Utifrån varje enskild deltagares behov kommer handledaren fram till om det går att utföra delar av programmet på distans.

jobbklar02 1

Individuellt möte på distans

Du kan tillsammans med din handledare komma överens om att en del av era möten ska ske på distans. Ni kan av olika anledningar ha svårt att ta er till vårt kontor och därför önskar att delar av programmet sker på distans.

Däremot finns det krav från arbetsförmedlingen att en del av dessa individuella möten sker på plats med fysiska träffar. Var därför beredd på att du kommer behöva besöka vårt kontor under din tid i rusta och matcha. 

Aktiviteter på distans

Föreläsningar, kurser m.m

Förutom de individuella mötena kommer det även att vara aktiviteter som varje deltagare i rusta och matcha behöver delta i. Dessa aktiviteter kan exempelvis vara föreläsningar eller kurser som har relevans för just dina förutsättningar för att lättare komma ut på arbetsmarknaden. 

Även delar av dessa aktiviteter kan ske på distans men minst hälften av dessa aktiviteter behöver vara på plats på vårt kontor.

Valet av leverantör

Välj kontor nära dig

Då det krävs att man tar sig till kontoret och deltar på plats är det viktigt att välja leverantör av rusta och matcha som finns i ens närhet. Dessa krav finns för att arbetssökande deltagare ska få allt hjälp och stöd som de behöver för att komma ut i utbildning eller arbete.

Kontakta oss för att komma igång

Börja din väg mot nytt jobb eller studier