Byta leverantör Rusta och matcha

Kan jag byta leverantör av Rusta och matcha? 

Rusta och matcha hos Jobbklar

Byta till oss som din leverantör

Vi är en leverantör av Rusta och matcha och är du i dagsläget missnöjd med din leverantör av Rusta och matcha har du rätt att byta leverantör. Vill du byta till Rusta och matcha hos oss på Jobbklar kan du kontakta oss så hjälper vi dig eller kontakta Arbetsförmedlingen direkt och ange vårt KA nummer.

Bygg din framtid med våra erfarna handledare och starka arbetsmarknadskontakter. 

Jobb eller utbildning? Vi hjälper dig att nå ditt mål.

Hur byter man leverantör av Rusta och matcha?

Välj leverantör nära dig

Meddela Arbetsförmedlingen ditt nya val

När du har bestämt dig för vilken leverantör du vill byta till behöver du meddela Arbetsförmedlingen ditt val. Detta kan du göra genom att logga in på dina sidor hos Arbetsförmedlingen eller genom att kontakta dem. Vi på Jobbklar kan självklart hjälpa dig om du har några frågor om att byta leverantör till oss.

KA-nummer

När du kontaktar Arbetsförmedlingen med din nya leverantör behöver du ha dennes KA-nummer. Hos oss hittar du våra KA-nummer här.

Efter byte av leverantör

Vi får ett meddelande om att du har bytt till oss som din leverantör av Rusta och matcha efter att du har meddelat detta till Arbetsförmedlingen. En handledare från oss kontaktar dig för att boka in ett första möte. Därefter läggs en plan upp för hur ni framåt ska göra för att på bästa sätt få in dig på arbetsmarknaden genom jobb eller utbildning.

lagerarbetare

Hur vet jag om jag bör byta leverantör?

Välj leverantör nära dig

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen och de har gjort bedömningen att du är berättigad till Rusta och matcha får du chans att få stöd och matchning med hjälp av erfarna handledare. Ibland blir det däremot inte som man tänkt sig och det kan bero på personkemi, att man flyttar till en ny stad eller att man inte uppnår de resultat som man förväntar sig genom att ta del av detta stöd.

Vanliga orsaker till att man byter leverantör:

Flytt till ny stad

En del av mötena när man ska delta i Rusta och matcha behöver ske på plats. Därför är det bra att välja en leverantör i ens närhet. Skulle det då hända att man byter bostad till en annan ort under sitt deltagande kan man byta till en leverantör som ligger närmare. Det bästa är att tillsammans med din handledare komma fram till om det är bra för dig att välja en ny leverantör eller om det är bättre att ni löser ditt deltagande genom distans och så få fysiska möten som möjligt.

Resultat uppnås inte

Ibland kan man bli frustrerad över att man inte kan hitta ett jobb eller en utbildning nog snabbt och därför vill byta leverantör. Tänk på att processen som leder mot ett jobb eller utbildning som passar just dig kan ta tid. Känns det däremot att det inte går alls i rätt riktning så har man självklart rätt att hitta en ny leverantör. Kontakta gärna oss på Jobbklar för att få mer information om vi är en god matchning för just dig och dina kompetenser.

Känner inte att man får det stöd som förväntas

När man arbetar med människor är personkemi viktigt och ibland kanske man inte känner att ens handledare förstår en eller tror att denna kan hitta ett jobb eller utbildning. Oavsett vad orsakerna är att du vill välja en annan leverantör så har du rätt till detta. Ta upp detta med din handledare eller med Arbetsförmedlingen om det känns tryggare. Kontakta gärna oss på Jobbklar för att få mer information om vi är en god matchning för just dig och dina kompetenser.

Oavsett vad orsakerna är att du vill välja en annan leverantör så har du rätt till detta. En del leverantörer kanske har en specialkompetens inom just det område som du är intresserad av att få arbete inom. Kontakta gärna oss på Jobbklar för att få mer information om vi är en god matchning för just dig och dina kompetenser.

Kontakta oss för att komma igång

Börja din väg mot nytt jobb eller studier