Yrkesmentor

Yrkesmentorprogrammet win-win för alla!

För dig som är ny i Sverige är det viktigt att få in en fot på arbetsmarknaden. Då kan en yrkesmentor vara till hjälp. Jobbklar söker alltid nya mentorer och adepter!

Vad gör en yrkesmentor?

Både företag och yrkesmentorn är med och bidrar till en ökad integration i arbetslivet. Framför allt får du glädjen av att se människor växa och utvecklas samtidigt som du utvecklas både som privat- och yrkesperson

 

Som yrkesmentor får du:

  • Erfarenhet av ett arbetsinriktat mentorskap
  • Ditt företag synliggör sitt arbete med socialt ansvarstagande
  • Delta i en dags utbildning i yrkesmentorskap
  • Träffa en person som har en annan kulturell bakgrund och ta del av arbetslivserfarenheter och idéer från andra länder
  • Kompetenshöjning i mångfaldsfrågor och kulturmöten genom tematräffar.

Både mentorer och adepter intervjuas innan ni matchas ihop för bästa möjliga utbyte. Anmäl intresse genom att fylla i nedan formulär.

Vilka är adepterna?

Du kan bli adept i yrkesmentorsprogrammet om du studerar svenska på olika nivåer eller deltar i någon arbetsmarknadsförberedande åtgärd. Du ska ha en yrkesidentitet från ditt hemland eller en bakgrund som egen företagare.

Som adept får du möjlighet att knyta viktiga kontakter på den svenska arbetsmarknaden genom att regelbundet träffa en kollega inom ditt yrkesområde. Du delar med dig av din kulturella bakgrund, yrkeserfarenheter och utbildning.

 

Övriga krav:

  • Som adept ska du kunna föra ett samtal på svenska
  • Du måste vara folkbokförd i Helsingborgs kommun

Både mentorer och adepter intervjuas innan ni matchas ihop för bästa möjliga utbyte. Anmäl intresse genom att fylla i nedan formulär.

Anmäl intresse till yrkesmentorprogrammet

    Ditt meddelande skickas till projektledare Daniel Waldh